Din kreditvärdighet är unik!

Är våra låntagare trovärdiga, så är vi trovärdiga. Därför lägger vi ner ett stort arbete på noggranna kreditbedömningar på alla som ansöker om lån. Genom att prissätta räntan efter risknivå får låntagaren en individuell ränta efter sina individuella förutsättningar, utan förhandlingar och byråkrati. Tryggt för låntagaren som vill få rätt ränta och tryggt för långivaren som vill ha rätt risknivå.

 Kreditbedömning = Kreditbetyg + Betalningsförmåga

Genom kreditbyrån CreditSafe tar vi en kreditupplysning på låntagaren. Vi får också deras kreditbetyg på låntagaren. Det hjälper oss att upptäcka mönster som annars skulle vara svåra att se. OBS! Kreditupplysningen från CreditSafe påverkar inte ditt kreditbetyg. Vare sig nu eller i framtiden. Inte hos oss och inte hos någon annan.

Vi verifierar låntagarens inkomst. Det är viktigt att en låntagare har råd med lånet och därför räknar vi noga på varje enskild individs levnadskostnader och jämför med finansinspektionens och konsumentverkets riktilinjer för att bedöma om vi tror att låntagaren har råd med lånet. Med det sagt är det i slutändan låntagarens beslut om han eller hon tror sig ha råd.

Spara eller Slösa?

Liksom som du vet vilka vänner du kan tänka dig att låna ut till vet du vilka vänner du inte skulle låna ut till.  För att du inte tror att du kommer se dina pengar igen… på ett bra tag! Peer-to-peer fungerar lite på samma sätt, människor lånar av människor. Eftersom det är en ren omöjlighet att lära känna alla de människor som man kan låna ut till här, har vi löst det genom att vi gör noggranna bedömningar av våra låntagare och ger en individuell ränta utifrån riskbaserad prissättning.

Riskbaserad ränta

På Lendlink använder vi riskbaserad prissättning för att bestämma räntorna. Varför? Det är en öppen och rättvis metod för att prissätta ett lån. Vårt enda mål är att fastställa risken korrekt. Vi definierar risk som sannolikheten för att en låntagare inte skall kunna betala tillbaka lånet. Genom att prissätta räntan efter risknivå får låntagaren en individuell ränta som väger upp risken en långivare tar genom att låna ut. Inga förhandlingar, ingen byråkrati.

Ärlighet varar längst

Glöm inte att det är viktigt att du är ärlig och noggrann när du anger uppgifter och information i din låneansökan. Att uppge felaktiga uppgifter inger inte förtroende och kan påverka vår kreditbedömning och din låneränta negativt om vi ser att det är något som inte verkar stämma med verkligheten!

Ansök om lån