Om oss

LendLink är en låneförmedlare inom peer-to-peer-lån. Bolaget etablerades 2014 i syfte att föra samman långivare och låntagare på ett enkelt och säkert sätt – till gagn för båda parter.

Vi hjälper till med den administrativa processen; låneansökan, avtal mellan låntagare och långivare, utbetalningar, inbetalningar och lite annat. När en låneansökan kommer in via vår webbplats gör vi en grundlig kreditbedömning i samarbete med kreditupplysningsföretaget CreditSafe. Vilka som får låna via vår marknadsplats är vi väldigt noggranna med och ansökningar som inte uppfyller villkoren beviljas inte.

Vi har en professionell, oberoende styrelse och en erfaren ledningsgrupp med en stark meritlista från finans, IT, kredit och risk, vilket vi är väldigt stolta över. Några onödigt stora kontor eller fler anställda än nödvändigt har vi dock inte. Förmedlingen sker enbart via vår webbplats och plattform. LendLink AB är sedan 2014-04-11 registrerat som finansiellt institut enligt lagen (1996:1006) om anmälningsplikt avseende viss finansiell verksamhet.

Affärsidén

Teknik och internet har gjort det möjligt för människor att mötas i ett och samma forum. LendLinks roll är att anonymt hjälpa till att ansluta folk med pengar att investera direkt till de människor som behöver låna. Genom att hoppa över finansiella mellanhänder i banker och andra finansiella institut kan vi erbjuda låntagare lägre räntor och långivare en god avkastning.

Vår affärsidé – underlätta lån från människor till människor!

 

”Vår affärsidé – underlätta lån från människor till människor!”