Placera dina pengar.

Spara peer-to-peer

De flesta har någon form av sparande idag – sparkonto, aktier eller fonder. Utan att vi tänker på det så innebär dessa placeringar många gånger att vi indirekt lånar ut pengar till någon. Ett sparkonto är exempelvis ett lån till banken och en  bankaktie är en investering i någon som lånar ut pengar till andra. Med andra ord så är det inget nytt att låna ut pengar!

Nytt med peer-to-peer är att du slipper finansiella mellanhänder, du lånar ut dina pengar direkt till någon som behöver låna. Riskabelt kanske du tänker- ja det finns alltid en risk med att placera sina pengar men genom att låna ut lite till många så minskar du din risk. Med andra ord så gäller grundregeln vid investeringar – lägg inte alla ägg i en korg!

  • Högre avkastning än traditionellt sparkonto.
  • Du lånar ut till riktiga människor
  • Ränteutbetalningar och amortering på månadsbasis.
  • Du väljer själv din risknivå. Genom att låna ut lite till många minskar risken.

Skapa konto

Skapa ett konto i ditt namn på LendLink. Du identifierar dig via e-post och BankID. Detta tar inte mer än 2 minuter.

Sätt in belopp

Sätt in önskat belopp på ditt konto, minsta summan du kan investera i ett lån är 200 kronor. Pengarna sätts in på ett klientmedelskonto och tillhör inte LendLink.

Välj investeringssätt

Du kan välja mellan manuell utlåning eller automatisk utlåning.

Vid manuell utlåning väljer du själv vilka lån som du vill låna ut till.

Vid automatiserad utlåning anger du dina utlåningsvillkor och systemet matchar dina önskemål med de lån som kommer in i marknaden. Automatisk utlåning återinvesterar din månatliga avkastning så du hela tiden får avkastning på dina pengar.

Avkastningen

Varje månad får du ränta och amortering på dina utlånade pengar utbetalade till ditt LendLink-konto. Du väljer själv om du vill återinvestera eller ta ut dina pengar.

LendLinks serviceavgift dras av på din ränteinbetalning varje månad innan pengarna sätts in på ditt LendLink-konto.

Lite mer att tänka på

Vilken ränta får jag?

Varje låntagares ränta är individuell och baserad på vår kreditbedömning. Din ränta som investerare kommer att variera beroende på de lån som du väljer att placera i. Lägre kreditvärdighet innebär högre risk och högre ränta.

Minska risken

Genom att sprida dina investeringar på flera låntagare minskar risken. Genom riskbaserad prissättning betalar låntagaren ränta för att väga upp den bedömda risken. Här kan du kan läsa mer om risk och hur du kan
säkra din investering.

Sen inbetalning

Om låntagaren är sen med sin inbetalning kan det tillkomma påminnelseavgift. Precis som räntan går denna till dig som långivare, minus LendLinks procent, som är samma procentsats som serviceavgiften. Rätt ska vara rätt!

LendLinks roll

Vi är en förmedlare som matchar dig som vill låna ut med privatpersoner som vill låna. Vi hjälper till med den administrativa processen; låneansökan, avtal mellan låntagare och långivare, utbetalningar och övrig administration. Vi tar en serviceavgift som är en fast procent av dina ränteintäkter, så slipper du tråkig administration. Tjänar du inget, betalar du inget!

Vi är ett registrerat finansiellt institut hos Finansinspektionens , vilket betyder ordning och reda. Har du inte fått svar på det du vill veta så kan du besöka Frågor och svar eller dra iväg ett mail till oss så gör vi allt för att svara på det du vill veta.