Patrik, Klas, Hanna,
Cilla, Frida, Frank
Behöver Låna.
Du lånar ut.

Det är slut med höga låneräntor och låga sparräntor.
LendLink skapar genom peer-to-peer lending en sund och modern lånekultur.
Tillsammans fixar vi bättre räntor, det tjänar vi alla på.

  • Högre ränta.
  • Utbetalning varje månad.
  • Olika risknivåer.
  • Snabbt.

För vem?

– Fysisk privatperson fyllda 18 år
– Företag
– Professionella investerare

Låna ut till privatpersoner

Vi har gjort det så enkelt som möjligt. Du fyller i din e-post och verifierar dig med ditt BankID. För över pengar från din bank och börja låna ut. Du kan som privatperson låna ut max 10% av din låneportfölj till en enskild låntagare.

Steg 1 låna ut

Skapa konto!
Du identifierar dig via BankID. Det tar inte mer än 2 min.

Låna ut steg 2

Sätt in önskat belopp!
Minst 200 kronor för att kunna investera i ett lån.

Låna ut steg 3

Börja låna ut!
Få din första amortering och ränteutbetalning om en månad.

Låna ut pengar, få stabil avkastning!

Det finansiella läget just nu är ingen höjdare för den som försöker få avkastning på sina pengar. Och att placera pengar i ett traditionellt sparkonto kommer inom en överskådlig framtid förmodligen vara en noll- eller minusaffär för Sveriges alla småsparare.

Fonder och aktier är investeringsalternativ de flesta känner till. Men visste du att du också kan tjäna pengar genom att låna ut pengar direkt till andra människor? Detta är ingenting nytt! Banker och låneinstitut har gjort det sedan lång tid tillbaka, just för att det ger bra avkastning i förhållande till risknivån.

Nytt är att detta har blivit tillgängligt för vanliga människor, utan bankens inblandning eller finansiella mellanhänder.

Metoden kallas peer-to-peer och innebär att du lånar ut dina pengar direkt till en annan människa som behöver låna. I slutändan är det ett alternativ som gynnar båda parter – högre avkastning på dina sparpengar och lägre ränta för den som lånar.

Manuell utlåning

Välj själv vilka du vill låna ut till

Vid manuell utlåning väljer du själv ut vilka lån som du vill investera i. Det är ett utmärkt sätt att börja använda marknadsplatsen och du har full kontroll på varje enskild utlåning. Tänk på att du varje månad får utbetalat både amortering och ränta från de lån du investerat i. För att du ska fortsätta få avkastning på ditt kapital behöver du själv återinvestera din ränteutbetalning och amortering varje månad.

Automatisk utlåning

Bygg en låneportfölj med vår automatchning

Den automatiserade utlåningen är för dig som inte vill sitta och välja ut enskilda lån själv. Du anger max löptid, max exponering per låntagare och hur mycket per kreditband. Systemet matchar dina villkor med de lån som kommer in i marknaden. Genom att aktivera automatisk utlåning återinvesterar du också din månatliga avkastning och får hela tiden avkastning på dina pengar.

Våra kreditband

 

Kreditband
 Kreditvärdighet Utmärkt Mycket bra Bra
Ränta 3-5% 5-8% 8-15%

Företagare, var ska du placera överskottet?

Funderar du på vad du ska göra med företagets överskott? Då ska du direktinvestera i våra låntagare. Vi erbjuder dig ett bra alternativ till traditionella placeringar, som aktier och räntefonder. För att registrera ett företagskonto på LendLink behöver du först skapa ett konto som privatperson.

Registera konto