Så fungerar det.

Låna pengar av privatpersoner

Peer-to-peer-lån innebär att du lånar pengar direkt av privatpersoner eller av andra investerare som till exempel pensionsfonder. Lendlink har skapat en marknadsplats där låntagare och långivare kan träffas anonymt utan finansiella mellanhänder. Genom att låna pengar direkt av andra slipper du onödigt höga låneräntor och avgifter som banker och traditionella låneinstitut måste ta ut.

”Finns det någon hake” tänker du?  Ja, att någon är villig att låna ut till dig! För det är allt som behövs. Beroende på hur stort belopp och vilken löptid du väljer kan det ta olika lång tid att få ditt lån fyllt, då det behöver matchas mot långivare som vill låna ut på dina villkor.

  • Att låna av privatpersoner ger lägre räntor.
  • Att ansöka om ett lån via LendLink påverkar inte ditt kreditbetyg och är kostnadsfritt.
  • Du får ett låneförslag med din individuella ränta direkt efter ansökan.
  • Som förmedlare tar vi en engångskostnad i form av en uppläggningsavgift av dig som lånar.

Ansökan

När du ansöker om lån skapas ett konto i ditt namn på LendLink. Det är viktigt att du vet att du ej förbundit dig till något via en ansökan. Vi gör en kreditupplysning på dig och får tillgång till din bankhistorik för att kunna göra oss en bild av din ekonomiska situation. Kreditupplysningen påverkar inte ditt kreditbetyg hos oss eller hos någon annan.

Låneförslag

Du får ett låneförslag med individuell ränta. Vi använder riskbaserad prissättning  utifrån en unik kreditbedömning som grundar sig på din ekonomiska situation och förmåga att betala tillbaka ditt lån

Acceptera

Du har 14 dagar på dig att acceptera ditt låneförslag, därefter förfaller det och du behöver skicka in en ny ansökan. Du accepterar genom att signera med BankID.

Lånet fylls

Oftast finns det långivare redo att låna ut till dig och då kommer pengarna redan nästa bankdag. Ibland kan det dock ta lite längre tid att hitta långivare till ditt lån. Om vi mot förmodan inte kan matcha långivare till ditt lån efter 14 dagar så tas lånet bort från marknadsplatsen. Då kan du alltid skicka in en ny ansökan.

Utbetalningen

Pengarna sätts in på det bankkonto du har angett. LendLinks engångsavgift dras av på ditt lånebelopp innan pengarna sätts in på ditt konto. Ex: Sven lånar 100 000 kr och ska betala 1 000 kr i avgift. 99 000 kr kommer då att betalas ut, men din skuld är 100 000 kr.

Återbetalningen

Om ditt lån betalas ut den 15:e eller senare, så blir din första återbetalning månaden därpå. Om lånet betalas ut den 14 eller tidigare blir din första återbetalning samma månad. Lånen vi förmedlar har fast ränta och är så kallade annuitetslån, vilket innebär att du betalar samma belopp varje månad. Lånet ska betalas månadsvis, den 27:e. Du kan när du vill betala tillbaka hela ditt lån utan några extra avgifter och självklart betalar du endast ränta till den dag då lånet är återbetalt.

Om och men… det här bör du veta!

Om du inte kan betala

Om något i din livssituation ändras som gör att du inte kan följa din avbetalningsplan är det viktigt att du kontaktar oss direkt.

Om du inte betalar trots påminnelser så skickas ditt ärende vidare till inkasso.

Lös ditt lån i förtid

Vi tycker inte att ett lån skall kosta dig onödigt mycket. Om du har pengarna och möjligheten kan du när som helst lösa ut och betala av ditt lån utan extra avgifter. Du betalar självklart bara ränta fram till den dagen då du återbetalar ditt lån.

Mina sidor

När du skickat in en låneansökan via LendLink skapas ett konto till dig. På ”Mina sidor” kan du se dina låneförslag, accepterade lån, betalningar och tillhörande information. Inloggning sker alltid med BankID.

Vi gör allt för att undvika att dölja saker i det finstilta och har försökt göra det så tydligt som möjligt för dig att läsa. Läs det finstilta.

Vad gör LendLink?

Vi är en förmedlare som matchar privatpersoner som vill låna med långivare. Vi hjälper till med den administrativa processen; låneansökan, avtal mellan låntagare och långivare, utbetalningar och övrig administration. Vi tar ut en uppläggningsavgift på din utbetalning, en fast procent som baseras på vår kreditbedömning av dig. Ingenting mer eller mindre.

Vi är är registrerat finansiellt institut hos Finansinspektionen, vilket betyder ordning och reda. För oss är det viktigt att allt går rätt till och att du som ansöker om lån känner att du får den hjälp som behövs. Tveka inte att kontakta oss!